Szolgálók

Paul Linscott, gyakornok: Paul 2018-ban érkezett családjával Tóalmásra az Egyesült Államokból, hogy a gyülekezet és a község szolgálatába állítsa adottságait. Két éves gyakornoksága alatt angoloktatással, ifjúsági programok szervezésével, zenei munkával foglalkozik.

 

 

 

 


IMG_0028Sándor Mihály, presbiter: Mihály a Cinkotai Baptista Gyülekezetben nőt fel, ahol Dobner Béla fiatal lelkipásztor nagy szeretettel terelgette a fiatalokat, s ez később egész életét meghatározta, így lett az Úr elkötelezett szolgája ő maga is. 1961-ben vallást tett hitéről az Úr és a gyülekezet előtt, és átadva magát az Úrnak bemerítkezett.

1987-ben költöztek le Tóalmásra, és a Nagykátai Református Gyülekezet tagjai lettek feleségével együtt, aki a mai napig ennek a gyülekezetnek a tagja. 1998-ban megismerkedtek Katona Sanyi bácsiékkal, és Misi bácsi eljárt velük rendszeresen a kultúrházba. Szinte azonnal elkezdett szavalatokkal szolgálni. Sanyi bácsiékkal s még egy pár családdal nagyon bensőséges hitbeli közösséget alkottak és megalapították a Tóalmási Biblia Közösséget.

 
 


Varga István, lelkipásztor: “A feleségem, Vica Fonyódról, én Miskolcról származom. 2006-ban volt a menyegzőnk, három gyermekünk Jázmin, Ruben és Eszter.
Miért fontos számomra a gyülekezet? A keresztény hit egyik csodálatos tulajdonsága, hogy más hívő emberek társaságában fejlődik és formálódik igazán. Valamiért Isten úgy rendelte, hogy a hívők ne elzártságban éljenek, hanem élő, szerető közösségben, ahol egymástól, egymás révén tanulunk. Ezért szeretem én a gyülekezetet. Többet tanulok ebben a “nagy családban” egy hét alatt, mint egyedül hosszú évek alatt.”