Baptista Hittan 2022-2023

Kedves Szülők!

2016. szeptember 1-jétől az általános iskola valamennyi évfolyamán bevezetésre került a hit- és erkölcstan oktatás. Ennek köszönhetően az állami fenntartású általános iskolákban tanuló gyermekek (az ő szüleik) választhatják a Baptista Hit- és erkölcstan (Bibliaismeret) oktatást is.

Miért jó, ha a Baptista Hittan (Bibliaismeret) órát választja gyermeke?

Az alapműveltség és az egyetemes kultúra része a Biblia ismerete. A bibliaismeret órákon, a Szentírás történetei alapján olyan fontos témák és kérdések kerülnek elő, amelyek feldolgozása segíti gyermekét az egészséges önismeret és énkép kialakításában, illetve az élet fontos kérdéseiben való eligazodásban. Megismerhetik a Bibliát és történeteit, valamint a keresztyén értékrend alapjait is elsajátíthatják. A Baptista Hit- és erkölcstan (Bibliaismeret) kifejezetten a Biblia igazságainak megismertetését tűzte ki célul, és nem felekezeti hitelvek elmélyítését. Ezért ajánljuk mindenkinek, aki szeretné, ha gyermeke felekezeti hovatartozástól függetlenül, minél jobban megismerhetné Isten üzenetét a Biblián keresztül. Korszerű, színes bibliaismeret tankönyvcsaládunk az Életrevaló sorozat, minden gyermek számára életkorának megfelelő segítséget biztosít ehhez.

Mi a teendő, ha a Baptista Hittan oktatását választják?

Töltsék le az itt található dokumentumot, és kitöltve adják le az iskolában.

Az elsősök beiratkozásakor a szülő nyilatkozhat arról, hogy a Baptista hittant választja gyermeke számára.
A további évfolyamokon tanulók szülei május 20-ig nyilatkozhatnak az iskola igazgatójánál, ha szeptembertől a Baptista Hittant (Bibliaismeretet) szeretnék inkább választani.

Ki tanítja a Baptista Hittan tantárgyat?

A tóalmási általános iskolában a helyi Baptista Gyülekezet lelkipásztora, Varga István.

A Tóalmási Önkormányzat honlapjáról is letölthető tájékoztató dokumentumok

Hittan tájékoztató

Eljárásrend: hit- és erkölcstan, 2018

Bevett egyházak

Posted in Hirdetés.

Vélemény, hozzászólás?